Anahtar Kelimeler: KEMERBURGAZ, KAMYON, POLİS, JANDARMA, RÜŞVET (aşağıdaki haberden alıntı)
Amacımızı, peşin söyleyelim: Dürüst çalışan memurlarımızı değil, “çürük yumurtaları” yermek ve devleti; “denetimcileri de denetleyecek” sağlam bir sistemi kurup, işletmesini, korumasını sağlamaya yöneliktir.
Jandarmadan da bu çarka katılanları, yine jandarmamız(belki polisimizin de katkılarıyla) yakalaması, “sağlam yumurtalarımızın/elmalarımızın” fazlalığını ve hâkimiyetin onlarda olduğunu göstererek, bizleri ferahlatmaktadır. Ancak, “çürüklerin çürüklükleri” bu sağlamlarımızın/yakınlarının da başlarını yiyebilecektir.
Neden devletin adını zikrediyoruz? Çünki, bu “çürükler”, devletin kadrosunda ve sorumluluğundadır. Bir adım ötesi, bu ayıp; tüm devletimizi+milletimizi kapsar. 2.ülkelerin hepsi de, hepimizi suçlar, karalar. Biz de bu durumdaki ülkelere baksak; aynı şekilde düşünmez miyiz?
En başta alacağımız yergiler şunlardır (yurtdışı seyahatlerimde yaşadıklarımızla söylüyoruz):
1. Sizin “en baştaki” yöneticileriniz de ortakmış
2. Adamlarınızı doyurmazsanız, onlar da doymanın yolunu böyle bulurlar
3. Adamlarınızı denetlemezseniz böyle olur
4. Demek ki sizin vatandaşlarınız, bu düşüklükten(onursal) memnun, düzelmesini istemiyor.
Habere yorum yapan bir vatandaş gibi sadece merak etmek isteyen de olabilir: “… Yalnız anlayamadığım; polisle jandarma arasında neden tarife farkı var? Yapılan pis iş aynıysa tarifesi de aynı olmalı değil mi? Ya da toplanan parayı paylaşmak zorunda olan eleman sayısına göre mi tespit ediliyor acaba? Bilemedim.”
Tabii ki öncesinde başka bir merakı, sitemi, dilekleri de var: “Bizim ülkemizde de rüşvet birgün biter mi? En çok güveneceğimiz insanlar olması gerekirken bu pis işlere bulaşan yüksek yargıçlar, polisler, askerler bir gün insafa gelir mi? Bu kurumlar içlerindeki çürükleri bir gün dibine kadar kazıyıp temizler mi? İnşallah.”
Özet haber
Dampercilerin rüşvet çarkı: Polise 50, jandarmaya 100 TL 16.02.2011 haber7
HABERTÜRK Muharrem Çağlar'ın haberi Kemerburgaz’da hafriyat kamyonu terörünü besleyen yapı çözüldü, organize işler ortaya çıkarıldı. Rüşvet alan 8 astsubay ve 8 polis ile rüşvet veren 10 kişiyi jandarma yakaladı.
GÖZ YUMUYORLARDI KEMERBURGAZ yolundaki kamyon terörünü aylardır yazıyoruz. Aşırı yüklü, aşırı hızlı, her gün kaza üreten kamyoncular durdurulamıyordu. Denetim, bazen yapılsa da hiçbir işe yaramıyordu. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nın dün yaptığı operasyon, bu dehşetin ardındaki rüşvet çarkını ortaya çıkardı. Jandarmanın gerçekleştirdiği operasyonla, aralarında trafik polislerinin ve jandarmanın da bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı. Polis ve jandarmanın, yaklaşık 30 hafriyat şirketinden rüşvet aldığı ve kamyon terörüne göz yumduğu tespit edildi.
Diğer paragraf başlıkları:
• POLİSE 50, JANDARMAYA 100 TL
• Jandarma 9 ay takip etti, çeteyi yakaladı
• Rüşvet verenlerden itiraf
POLİSE 50, JANDARMAYA 100 TL RÜŞVET çarkı şöyle işliyordu: Aşırı yüklü kamyonlarla yola çıkan şoförler, Kemerburgaz’a girmeden önce polislere kamyon başına 50 lira veriyordu. Bazı kamyoncular rüşveti, trafik polislerinin uğrak yeri olan bir otoparka bırakıyordu. Polisler parayı bu otoparktan alıyordu. Kontrole girmeden polis bölgesinden jandarma bölgesine geçen kamyoncular, rüşvet çarkının ikinci ayağında jandarma trafik görevlileriyle bağlantı kuruyordu. İddiaya göre, jandarmalar, rüşveti kamyonculardan değil, rüşvet çarkını organize ettiği öne sürülen A.H.Ş. adlı kişiden alıyordu. Jandarma görevlilerine kamyon başına 100 TL veriliyordu.
Jandarma 9 ay takip etti, çeteyi yakaladı KENDİ personelinin de rüşvet aldığını saptayan Jandarma Komutanlığı, 9 ay boyunca teknik takip yaptı, önceki gün de düğmeye bastı. Belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yapan jandarma ekipleri, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi’nde görevli 8 polisi ve 8 astsubayı gözaltına aldı. Rüşvet çetesini organize eden ve rüşvet verdikleri öne sürülen 10 şüphelinin yakalanması ile de gözaltı sayısı 26’ya ulaştı. Jandarma, 4 çete üyesinin yakalanması için de çalışmalarını sürdürüyor.
Rüşvet verenlerden itiraf GÖZALTINA alınan rüşvet verenler, suçlarını itiraf etti. Zanlılar, yakalanan polislerin bazen kendilerini arayarak para istediklerini anlattı. Çete üyeleri, para vermeleri halinde istedikleri saatte Kemerburgaz yoluna girdiklerini söyledi. Yaklaşık 30 hafriyat şirketine bağlı çalışan yüzlerce kamyondan rüşvet aldıkları ve bazılarına göstermelik ceza kestikleri öne sürülen polis ve jandarma görevlileri işlemlerinin tamamlanmasının ardından Eyüp Adliyesi’ne sevk edildi.
Anahtar Kelimeler: POLİS, RÜŞVET, KAMYON, JANDARMA, KEMERBURGAZ
Yorum: Rüşvet bir gün biter mi? Bizim ülkemizde de rüşvet birgün biter mi? En çok güveneceğimiz insanlar olması gerekirken bu pis işlere bulaşan yüksek yargıçlar, polisler, askerler bir gün insafa gelir mi? Bu kurumlar içlerindeki çürükleri bir gün dibine kadar kazıyıp temizler mi? İnşallah.
Yalnız anlayamadığım polisle jandarma arasında neden tarife farkı var? Yapılan pis iş aynıysa tarifesi de aynı olmalı değil mi? Ya da toplanan parayı paylaşmak zorunda olan eleman sayısına göre mi tespit ediliyor acaba? Bilemedim.
İŞİN KOLAYI: ARADAKİ TARİFE FARKINI MERAK EDENLERDEN Mİ OLALIM, NE DERSİNİZ?
Ahmet Türkoğlu
E-mail: ahmetturkoglu34@gmail.com