Zenginliğin kelime anlamına baktığımızda; olma durumu, varlıklı, çok ve bol olarak tanımlandığını görürüz. Bu mal olabilir, varlık olabilir, sağlık olabilir, para olabilir… Yani bir bakıma sağlığınız yerinde ise sağlık açısından zenginsinizdir, varlığınız gereğinden fazla ise varlık açısından zenginsinizdir diyebiliriz.
Geçenlerde evimizde misafir ettiğimiz bir aile dostumuz ile otururken fon olması maksadıyla dizüstü bilgisayarımda internetten müzik programı açmıştım. Misafirimiz “ İşte zenginlik bu, interneti fazlasıyla kullanabiliyorsunuz, parasını vereceğim ancak imkân yok” dedi. Misafirimiz adını vermeyeceğim bir İlde yeni yerleşim yerinde ikamet ediyordu. Telefon ve internet imkânları oldukça kısıtlı olduğundan böyle bir cümle kullanmıştı aslında… Böyle bir durumda da kısıtlı bulunan imkânlar çerçevesinde bizim için çok normal gördüğümüz husus, kendisi için oldukça lüks ve zenginlik olarak nitelendirilmişti.
Sağlımızda da herhangi bir aksama olduğunda bütün zenginlik sağlık demiyor muyuz kendi kendimize? Ayağımızda oluşan bir sıkıntı nedeniyle veya kilomuzda oluşan artış nedeniyle koşu yapamadığımızda, koşu yapanlara özeniriz, onlar gibi koşmak isteriz. Ancak, böyle bir imkânımız olmadığı için de kendimizde bir eksiklik olarak görürüz.
Durumumuza bu açıdan baktığımızda “Zenginlik” olarak tabir edilen konunun bize hiç de uzak olmadığının farkına varırız. Zenginliğin doğrudan para ile ilgili olmadığını görürüz. Paranız olduğu halde sahip olamayacağınız imkânların da olduğunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamız gerekir. Rahmetli Sakıp SABANCI, “Oğlumun benden araba istemesini çok isterdim” sözlerini hatırlayınız lütfen… Konuya sadece para veya mal varlığı olarak bakmamamızın altını çizmek, konu ile ilgili farkındalık yaratmak üzere bu seferki yazımda böyle bir konuyu kaleme aldım.
Esenlik dileklerimle…
İlhan Kılınç
Lojistik Alanda Yönetici
E-Mail: kilincilhan@yahoo.com
www.linkedin.com